Wie is wie?

De afdeling Kunstwielrijden binnen Wielerclub Arnold Standaert telt momenteel 8 leden in competitie. Tatika Bovendaerde en haar vader François zijn de trainers. Andy Verhofstadt (vader van Jens en Lars) is trainer in opleiding. François en Liesbeth Moers (moeder van Lien en Senne) zijn jurylid. Véronique Van de Keere is de secretaris en Jonas Quintyn de voorzitter.

1) François

François Bovendaerde was/is lid van de afdeling wielertoerisme binnen de club Sport Na Arbeid Gent. Bij deze club worden ook nog cyclobal en kunstwielrijden beoefend.
Vroeger nam hij zijn drie dochters regelmatig mee op de club en door het kunstwielrijden veel te zien werden eerst Maya, en later ook Tatika en Xenia geprikkeld en wilden ze de sport ook eens uitproberen.

Zoveel jaren later heeft François het trainerschap op zich genomen en rijdt hij zijn dochter Tatika en de jonge atleten naar elke wedstrijd en demonstraties. Ook is hij jurylid bij wedstrijden.

2) Tatika

Tatika Bovendaerde is de enige nog competitief actieve dochter. Zij doet dit al sinds 6-jarige leeftijd en blijft nog steeds streven naar perfectie en betere en moeilijkere oefeningen.

Op het meest recente WK in Basel (Zwitserland) eind 2019 behaalde ze de 12de plaats. Het werd haar achttiende WK-deelname op rij!!! Haar beste (en beste Belgische) resultaat ooit behaalde ze in 2011 in Kagoshima (Japan) met een knappe 9de plaats . In het duorijden met haar zus Maya behaalde ze in 2010 op het WK te Stuttgart de 5de plaats.

Tatika is de huidige Belgische Kampioen en neemt op regelmatige basis deel aan buitenlandse wedstrijden. Ze geeft steeds het beste van zichzelf zowel als atlete en als trainster. Momenteel concentreert Tatika zich vooral op training geven nadat ze op 31 augustus 2018 beviel van een prachtige dochter, Mette-Marit.

3) Jeugd

Jarenlang waren er maar een drietal actieve leden, maar begin 2020 staat de teller op 9 jongelingen. Deze input zorgt voor een extra stimulans om door te blijven gaan met deze prachtige sport. François en Tatika willen er alles aan doen om deze naar een hoger en bekender niveau te brengen. Uiteraard blijven plezier en amusement de hoofdgedachten!

Momenteel zijn we met 10 actieve leden: Tatika, Jelle, Jasmine, Nisrine, Lien, Senne, Lars, Jens en onze twee nieuwste aanwinsten Tati en Emiliano.

4) Andere

Achter de schermen van de sporters werken Jonas Quintyn (man van Tatika en voorzitter), Véronique Van de Keere (mama van Tatika en secretaris) en Xenia Bovendaerde (jongste zus van Tatika) mee aan de steun en de omkadering. Ze gaan zoveel mogelijk supporteren bij wedstrijden en demonstraties, en dragen stevig hun steentje bij, bij de organisatie en uitvoering van de jaarlijkse spaghettiavond en barbecue. Ook Chris Quintyn en Karine Piens (ouders van Jonas), onze vaste hotdogmakers en kassiers op onze evenementen verdienen hier zeker hun vermelding.

Ook krijgen we veel hulp van enkele ouders zoals Katinka De Meyer (mama van Lars en Jens).