Wie is wie?

De afdeling Kunstwielrijden binnen Wielerclub Arnold Standaert telt momenteel 8 leden in competitie. Tatika Bovendaerde en haar vader François zijn de trainers. Andy Verhofstadt (vader van Jens en Lars) is trainer in opleiding. François en Liesbeth Moers (moeder van Lien en Senne) zijn jurylid. Véronique Van de Keere is de secretaris en Jonas Quintyn de voorzitter.

1) François

François Bovendaerde was/is lid van de afdeling wielertoerisme binnen de club Sport Na Arbeid Gent. Bij deze club worden ook nog cyclobal en kunstwielrijden beoefend.
Vroeger nam hij zijn drie dochters regelmatig mee op de club en door het kunstwielrijden veel te zien werden eerst Maya, en later ook Tatika en Xenia geprikkeld en wilden ze de sport ook eens uitproberen.

Zoveel jaren later heeft François het trainerschap op zich genomen en rijdt hij zijn dochter Tatika en de jonge atleten naar elke wedstrijd en demonstraties. Ook is hij jurylid bij wedstrijden.

2) Tatika

Tatika Bovendaerde is de enige nog competitief actieve dochter. Zij doet dit al sinds 6-jarige leeftijd en blijft nog steeds streven naar perfectie en betere en moeilijkere oefeningen.

Op het meest recente WK in Gent in 2022 behaalde ze de 12de plaats. Het werd haar negentiende WK-deelname. In Glasgow 2023 zal het super WK haar 20ste WK-deelname worden, een unicum. Haar beste (en beste Belgische) resultaat ooit behaalde ze in 2011 in Kagoshima (Japan) met een knappe 9de plaats . In het duorijden met haar zus Maya behaalde ze in 2010 op het WK te Stuttgart de 5de plaats.

Tatika is de huidige Belgische Kampioen en neemt op regelmatige basis deel aan buitenlandse wedstrijden. Ze geeft steeds het beste van zichzelf zowel als atlete en als trainster. Naast zelf rijden en training geven, is ze ook mama van twee prachtige dochters (5j en 1,5j).

3) Jeugd

Jarenlang waren er maar een drietal actieve leden, begin 2020 stond de teller op 9 jongelingen, maar ondertussen zijn we onder andere door corona terug wat kleiner geworden. Maar een mindere kwantiteit wil niet zeggen dat de kwaliteit achteruit gaat. De jeugd die er is zorgt voor een extra stimulans om door te blijven gaan met deze prachtige sport. François en Tatika willen er alles aan doen om deze naar een hoger en bekender niveau te brengen. Uiteraard blijven plezier en amusement de hoofdgedachten!

Bij de Jeugd was ons clubhoogtepunt tot op heden het behalen van de allereerste bronzen medaille op het EK U19 in 2019 in Geispolsheim (Frankrijk) met ons duo Lien en Jelle.

Momenteel zijn we met 8 actieve leden: Tatika, Jelle, Lien, Senne, Lars, Jens en onze twee vrienden met roots Emiliano (Mexico) en Gracia (Peru).

4) Andere

Achter de schermen van de sporters werken Jonas Quintyn (man van Tatika en voorzitter), Véronique Van de Keere (mama van Tatika en secretaris) en Xenia Bovendaerde (jongste zus van Tatika) mee aan de steun en de omkadering. Ze gaan zoveel mogelijk supporteren bij wedstrijden en demonstraties, en dragen stevig hun steentje bij, bij de organisatie en uitvoering van onder andere de jaarlijkse spaghettiavond, barbecue en quiz. Ook Chris Quintyn en Karine Piens (ouders van Jonas), onze vaste hotdogmakers en kassiers op onze evenementen verdienen hier zeker hun vermelding.

Ook krijgen we heel veel hulp van enkele ouders zoals Katinka De Meyer (mama van Lars en Jens).