Nieuwsbrief – Maart 2020

“De beste manier om zelfvertrouwen te winnen,
is dingen doen waar je bang voor bent!”

In de kijker:

Nieuwjaarsreceptie

In januari werd traditioneel het glas geheven op de start van een nieuw jaar vol persoonlijke records, persoonlijke overwinningen, maar zeker ook vol vriendschappen (en met af en toe eens een gezonde discussie).

Samen met dit nieuwe jaar heten we ook een nieuwe rijdster welkom, welkom Tati! En op 1 januari is de ploeg van het bestuur ook groter geworden, welkom Andy en Liesbeth!

Vermits de club groeit en de sporthal niet mee wil groeien, zijn er een aantal afspraken gemaakt om de trainingen voor iedereen leuk te houden.  Iedereen heeft een mapje gekregen waarin alle nodige informatie te vinden is rond de afspraken, de uren van de training, welke oefeningen je zelfstandig of met trainer kan oefenen en je kühr.

De afspraken in het kort:

  • We kleden ons om in de kleedkamer en komen zonder schoenen de sporthal binnen.
  • We geven bij het toekomen in de zaal aan hoe we ons voelen, zo kunnen we elkaar op de juiste manier stimuleren en er samen voor zorgen dat je vrolijker bent na de training.
  • We gedragen ons als echte GOZERS: Meer info in je persoonlijk mapje.

Laten we er (na de Coronatijden) samen een leuk jaar van maken!

DIAC: de eerste wedstrijd van 2020

De eerste wedstrijd van het jaar ging door in Nederland. Deze wedstrijd was voor de rijders een test om te kijken wat ze al kunnen en waar ze nog wat extra voor zullen moeten trainen. Ook voor Tatika was het een goed om te kijken of de kühren niet te gemakkelijk of te moeilijk zijn.

Iedereen heeft deze wedstrijd het beste van zichzelf gegeven, de ene door bijna zijn persoonlijk record te rijden, de andere door het record aantal vallen te breken, nog anderen door oefeningen te goed te doen terwijl ze moeilijk zijn, door het overwinnen van angsten, door het genieten van samen op stap zijn, elkaar aan te moedigen,… Kortom, iedereen nam er wel iets uit mee.

De trainers zijn dan ook overtuigd dat iedereen weer het beste van zichzelf zou gegeven hebben waardoor een hele hoop persoonlijke records gereden zouden zijn.
Dit seizoen zal het even niet meer lukken, maar we gaan volgend jaar onze records nog meer verbreken!!

Belgisch Kampioenschap

Na het Belgisch Kampioenschap van 2019 hebben de rijders niet stilgezeten. Er werd al hard getraind voor de nieuwe kühren.

Tijdens de twee eerste wedstrijden van dit seizoen hebben de rijders weer het beste van zichzelf gegeven. Er zijn een paar records gesneuveld en er werden veel nieuwe oefeningen getoond.

Jammer genoeg hebben we de volgende wedstrijden moeten afgelasten door de Corona-tijden.
Maar samen overwinnen we dit virus en daarna zijn we terug! Vol goede moed, vol goesting en vooral klaar om er weer helemaal in te vliegen!

Er WAS eens…

Na het succes van vorig jaar, hadden we ook dit jaar weer een geweldige “Er WAS eens quiz” gepland. Maar ook hier heeft het Corona-virus een stokje voor gestoken.

Uitstel is geen afstel en we zullen een nog betere versie van de quiz klaarhebben tegen 5 september 2020.

Graag een oproep voor jullie allemaal: we gaan voor een record aantal quizploegen, dus allemaal vanop een veilige afstand zoveel mogelijk mensen motiveren om deel te nemen aan deze schitterende quiz!!

Reporter ter plaatse:

Creatief sporten!

Vermits de reporter niet ter plaatse kan komen, zijn we op zoek gegaan naar een creatieve oplossing.

Sporten in tijden van Corona is nog belangrijker dan ooit!
Gezonde mensen worden minder snel ziek. En als ze ziek zijn, zullen ze sneller beter worden.
Maar sporten en in beweging blijven, zorgt er ook voor dat je je kühr sneller weer zal kunnen als we terug beginnen met trainen!

Enkele sportieve-sport-tips:
– Kom elke dag even buiten, samen met je gezin, of even lekker alleen. !Hou wel zeker 2m afstand van elkaar!
– Dans elke dag op een liedje dat je graag hoort (Youtube: just dance, saskia’s dansschool – workouts, …)
– Doe na je dansje een paar krachtoefeningen op een liedje dat je graag hoort: planken, sit ups, pompen, kraanvogel, lenigheid, superman, holle rug-bolle rug, …
– Start met de start-to-run en loop binnen een paar weken vijf km (https://www.start-to-run.be/)
– Loop de trappen op en af

Enkele speel-sport-tips:
– Kom elke dag even buiten, samen met je gezin, of even lekker alleen. !Hou wel zeker 2m afstand van elkaar! 
– Een blokje lopen, een toertje fietsen, eens steppen, skaten of rollerbladen, je ouders helpen het terras te doen blinken, de buitenstoelen afkuisen, een conditiecircuit bouwen met materiaal dat je kan vinden (dit kan zowel binnen als buiten), …

Kalender:

Wedstrijden/activiteiten/verjaardagen

Wedstrijden:
Er zijn jammer genoeg geen wedstrijden meer de komende weken.

Komende activiteiten:
– Quiz: 5 september 2020